Sommerfrokost med faglige oplæg fra Google og Uber

 

Fredag d. 22 juni rykkede vi ud af kontoret på havnen og ind i lokalerne hos Gl. Løgten Strandkro, hvor dagen bød på lækker frokost og fagligt indspark fra Google software engineer, Michael Ringgaard og Uber senior engineering manager, Kåre Kjelstrøm.

Hos Lakeside gør vi en indsats for hele tiden at blive klogere og tilegne os viden, som kan styrke os i arbejdet med vores kunder og samarbejdspartnere. Foruden at denne indsats konkret betyder, at vi løbende udvider vores certificeringspalette, så har vi også jævnligt arrangementer, hvor vi inviterer nogle af de dygtigste indenfor deres felt til at komme og holde et oplæg og efterfølgende gå i dialog med vores medarbejdere.

Sidste fredag fik vi så glæden af at høre Kåre Kjelstrøm fra Uber fortælle om microservices og operational storage samt Michael Ringgaard fra Google fortælle om machine learning og kunstig intelligens.

Kåre Kjelstrøm fra uber om microservices og operational storage
Kåre fortalte om de erfaringer, Uber har gjort sig med storskala applikationsudvikling over de sidste fire år. Det har været en spændende rejse, hvor især omstillingen til ’microservices’ har været udfordrende og udviklende. Men hvilke problemer løser microservices egentlig, og hvilke nye problemstillinger opstår der, når mange programmører arbejder med microservices over længere tid? Det gav Kåre sit bud på i indlægget for Lakeside. Det blev klart, at det kræver sit at omstille til microservices, og at nye udfordringer nemt opstår, hvis man ikke holder tungen lige i munden.

Michael Ringgaard fra Google om machine learning og kunstig intelligens
Med udgangspunkt i et tidligere indlæg om ”Artificial Intelligence Demystified” trak Michael medarbejderne hos Lakeside igennem de grundlæggende ideer og matematikken bag kunstig intelligens og kunstige neurale netværk. Med håret tilbage og med formler og grafer på nethinden gik indlægget over i en diskussion om, hvor kunstig intelligens er på vej hen, og hvad de nyeste forskningsresultater mon betyder for området. Matematikken har stort set ikke forandret sig over de sidste 25 år, men anvendelserne af neurale netværk er eksploderet – ikke mindst pga. bedre adgang til beregningskraft. Det var spændende at høre en kapacitet som Michael fortælle om området og at få indblik i ét af de mest hotte emner i it-industrien for tiden.

Vi sluttede dagen..
..med lækker mad og god vin, i flotte rammer og i godt selskab og kunne gå på weekend tilfredse, mætte og en lille smule klogere.