Til Gartners EA-summit 2017 i London


 

Partner Jan Riis deltog i den 13-15. juni 2017 i Gartner Enterprise Architecture Summit i London.

De mest prominente emner på konferencen var “AI” (Artificial Intelligence), Blockchain og en række emner inden for it-sikkerhed, privatlivsbeskyttelse samt generel digitalisering. Det er langt fra første gang, at vi i Lakeside besøger Gartners konferencer, og en af grundene til at vi bliver ved med at komme tilbage, er, at Gartners symposier giver et uovertruffent overblik over, hvad der rører sig på it- og digitaliseringsområdet. Hermed får vi som konsulenthus styrket vores indblik i, hvad vores kunder vil blive påvirket af i den kommende tid. Som konsulenter er det vores holdning, at det ikke blot er værdifuldt for os at have dette overblik, men snarere nødvendigt, da dette giver os mulighed for at forberede os på vores kunders henvendelser om nye teknologiske muligheder, nye udfordringer eller trusler de står over for. 

Der hersker hos os ingen tvivl om, at Gartners enorme netværk og ressourcekapacitet, i samspil med deres korte og præcise artikler og oplæg gør, at deres materiale og konferencer er en vigtig støtte, når vi i Lakeside undersøger, hvad digitalisering tilbyder af muligheder og udfordringer set fra et ledelsesperspektiv. Det afspejler sig også i konferencens overskrifter, der i år lød som følger:

  • Architecting the Digital Business Platform
  • Becoming an Innovation Leader
  • Focusing on Disruptive Technologies
  • Mastering Enterprise Architecture
  • Pre-Summit Program: EA Accelerator — Kick Start Your Modern EA Program

Som altid var der en række forskellige “tracks” man kunne følge på konferencen, hvilket gav fin mulighed for at strikke sit eget forløb og program sammen. Desuden har Gartner de seneste år også tilbudt “break out sessions” og “round table discussions”, hvor deltagere har kunne diskutere udvalgte emner med ligesindede. Det giver naturligvis pluspoint til Gartner, da den gode konference i vores øjne også giver mulighed for networking og dialog på tværs af brancher og funktioner. Vi tager derfor igen i år væsentlige indsigter fra såvel Gartner som fra vores kolleger og konkurrenter i ind- og udland med os hjem fra konferencen.

Du kan læse mere om konferencen på Gartners egen hjemmeside, her: http://www.gartner.com/binaries/content/assets/events/keywords/enterprise-architecture/epaeu17/eati-summit_brochure2_final.pdf 

Vi har ved flere lejligheder anvendt Gartners materiale i vores leverancer, og tilbyder gerne skræddersyede inspirationsoplæg om fx microservicespace-layered application strategies eller enterprise architecture development. Har du og dine kolleger behov for inspiration eller støtte til jeres arkitektur-funderede aktiviteter, så kontakt os gerne!

 
Jan Riis
Jan Riis
Jan arbejder med opgaver inden for rådgivning i it-projekter, mentorrolle og sparring til større projektlederopgaver, teknisk støtte til projekter, standardisering og sikkerhed.