I forbindelse med den kommende Internet- og teknologifikserde festival #InternetWeekDenmark (#IWDK) afholder Lakeside en workshop om fremtidens it- og enterprisearkitekturer. På workshoppen kigger vi nærmere på de teknologiske trends der i de kommende år kommer til at påvirke arkitektens domæne.

Du kan læse mere om InternetWeekDenmark og vores event her: https://internetweekdenmark.com/events/fremtidens-it–og-enterprise-arkitekt

 

Stort set alle organisationer – offentlige som private – har i disse år på fokus på at digitalisere deres kerneforretning. Derfor skal der være et godt match mellem disse organisationers it-arkitekturer og forretningsdrivere. Dette vil i fremtiden stille store krav til disse organisationer og deres it- og enterprisearkitekter, der må klargøre sig på omstillinger i kraft af digitaliseringens indtog.

Vores it- og enterprise arkitekturer vil i fremtiden være det, der bygger bro mellem visionen om the digital world og den konkrete digitalisering vores virksomheder skal igennem. Vi står overfor store forandringer i den måde vi kommer til at arbejde med vores system- og forretningsarkitekturer, da det samlede it-landskab – også den del der ligger udenfor it-arkitektens direkte indflydelse – i stigende grad bliver opfattet som et økosystem. Dette sætter rammerne for vores virksomheders evne til udvikling og innovation. Dertil ser vi en udvikling fra Enterprise Architecture til Business Ecosystem, hvor udsyn og alliancer i stigende grad bliver vigtige drivere for vores forretninger.

Vi tager på workshoppen udgangspunkt i fem overordnede trends, der tilsammen allerede har sat dybe aftryk i vores arkitekturer:

  • Servitization og digital redefinition af produkter og services – Tænk Uber og AirBnb
  • Innovation igennem forretningsøkosystemer – Tænk Crowdsourcing og åben innovation
  • Nødvendigheden af at være “smart” – Tænk Big Data
  • Når teknologi og forretning smelter sammen – Tænk MobilePay
  • Agilitet og eksperimenter som nødvendige faktorer – Tænk Lean Startup

Dagens program

09:00 – Velkomst
09:15 – Frontloading: “Fremtidens Enterprise Architecture Superhelt”
10:30 – Brunch
11:15 – 3 perspektiverende gæsteoplæg 
12:00 – Networking
12:30 – Afslutning

BEMÆRK: Denne workshop kræver invitation. Hør mere om muligheden for at deltage ved at skrive til Bent Bilstrup på btb@lakeside.dk.

 
Bent Bilstrup
Bent Bilstrup
Bent arbejder primært med generel projektstøtte, teknologiundersøgelser og technology roadmapping – dvs. udarbejdelse af ledelsesstrategisk beslutningsgrundlag.