Man skal huske at investere i den næste fag-generation

14. november 2012

 

Erfaring er en vigtig egenskab, ja næsten en ekstra faglighed, som vi sætter højt hos Lakeside. Men vi må også erkende, at de grå hår taler deres tydelige sprog om, at erfaring er noget der kommer med tiden og alderen. Derfor er det vigtigt, at vi investerer i den næste generations faglighed og “betaler noget tilbage”. Det gør vi hos Lakeside foreksempel ved at stille os til rådighed som undervisere og censorer for landets uddannelsesinstitutioner.

Søren Rosenørn er datalog fra Aarhus Universitet fra 1990 og har en Ph.D. i bagagen. Selvom det ikke blev forskervejen, han valgte at gå, har han i dag tæt tilknytning til stort set alle landets universiteter igennem sit medlemsskab af censor-korpset.

“Det er en fin måde at blive opdateret rent fagligt. Når der ligger et speciale eller en bunke opgaver, som man skal igennem, er man jo nødt til at sætte sig ind i materialet bag. På den måde får jeg et koncentreret fagligt input, som jeg ellers ville have svært ved at få passet ind.”

En til to gange om året bliver Søren brugt som censor på de datalogiske institutter og de sundhedsfaglige videreuddannelser, der har et it-perspektiv.

Bent Bilstrup bliver brugt som gæsteunderviser på især Aarhus Universitet og på erhvervsuddannelserne i Nordjylland i regi af UCN (University College Nordjylland) 3-4 gange om året.

“At blive brugt som gæste-underviser er en gave og en mulighed for dels at formidle noget man synes er vigtigt, at den nye fag-generation får med. Men det skærper også ens evne til at forklare og kommunikere hvad det er vi går og roder med. Det er sundt at skulle blive ekstra præcis i sine budskaber en gang imellem og lige få støvet den pædagogiske faglighed af.”

Bent har en uddannelsesmæssig baggrund som Cand. mag. i Nordisk og Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet, og blev kandidat i 1995.

“Jeg sørger altid for at have en case med, der ligger så tæt op ad de opgaver jeg sidder med lige nu. For det første kommer jeg jo så med noget som er unikt og som er fornyende i forhold til den almindelige undervisning og for det andet er det jo en anledning til at få illustreret overfor de studerende, hvordan ens faglighed kan risikere at komme i spil, når de engang selv står med en nybagt faglighed i deres første job”.

Lakeside bakker op om initiativer, der giver mulighed for at dele af sin faglige viden og erfaringer.

“Det er vigtigt at uddannelserne – også de teoretiske og lange – har een eller anden direkte relation til erhvervslivet. Det er for os en mulighed for at se hvad det er for en faglighed, som de nye generationer kommer ud med. Hvis vi skal være attraktive som arbejdsplads og kunne rekruttere blandt dem, skal vi vide, hvad de har med i rygsækken” slutter Søren Rosenørn af.

 
Bent Bilstrup
Bent Bilstrup
Bent arbejder primært med generel projektstøtte, teknologiundersøgelser og technology roadmapping – dvs. udarbejdelse af ledelsesstrategisk beslutningsgrundlag.