Oplæg: Fremtidens Enterprise Arkitekt_

 

Hvordan ser arkitektur-funktionen ud i fremtiden?

 

I dette oplæg har vi undersøgt, hvordan Gartner ser og forudser, at arkitekt-funktionen kommer til at udvikle sig. Vi kommer bl.a. omkring tidens trends og tendenser samt Gartners bud på hvordan "den bimodale arkitektur-funktion" kan etableres og understøtte din forretning.

Oplægget kort fortalt

Hvordan ser den gode arkitektur-funktion ud i fremtiden?

Vi har kigget i Gartners krystalkugle, og kortlagt de motivationer og drivere som Gartner ser for Enterprise Arkitekter i den nærmeste fremtid. Her markerer opdelingen af arkitekturfuntkionen i en "Vanguard"- og en "Foundational"-dimension sig særligt. Med denne opdeling understreger Gartner at forretning og it ikke længere kan skilles ad, og påpeger vigtigheden af, af EA-funktionen både kan rumme de tekniske og drifttunge opgaver, såvel som de opgaver der kræver nytænkning af brugen af it i organisationen.

I dette oplæg præsenterer vi de trends og tendenser, som Gartners forudsigelser bygger på, og stiller skarpt på, hvordan EA-funktionen håndterer dette skifte.Vi løste opgaven

Bent Bilstrup

+45 2326 2229


Bent arbejder primært med generel projektstøtte, teknologiundersøgelser og technology roadmapping – dvs. udarbejdelse af ledelsesstrategisk beslutningsgrundlag.

Mikkel Ingwar Karlsen

+45 2758 7846


Mikkel er juniorkonsulent og bistår med en lang række research- og kommunikationsopgaver, workshopstøtte samt dokumentation.